imbiomschumacher.jpg (9769 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Ferrari

3 ianuarie 1969

German

1

căsătorit

Michael Schumacher este privit ca cel mai bun și talentat pilot al generației sale, cu un salariu la Ferrari dublu și ceva față de următorul pilot din top. A debutat în Formula 1 în 1991 la echipa Jordan, pilotând o singură cursă, înainte de a fi remarcat de cei de la Benetton.

Următorul an a câștigat prima sa cursă în Belgia și a terminat pe locul 3. În 1994 a câștigat primul său Campionat, pe care și l-a apărat cu succes în anul următor. În 1996 s-a transferat la Ferrari, terminând pe locul 3, în ciuda numeroaselor probleme tehnice ale monopostului. Un an mai târziu, a pierdut locul 2 după un incident cu Jacques Villeneuve în ultima cursă a sezonului.

Marea sa încredere de sine, des interpretată ca aroganță, dorința exacerbată de a câștiga au făcut ca, uneori, să aibă mari probleme. Cele mai notabile incidente au fost tamponările pe pistă cu Damon Hill, în 1995 și 1996, cu Jacques Villeneuve în 1997 la Jerez și cel cu David Coulthard pe linia boxelor la SpaFrancorchamps.

1998 și 1999 s-au dovedit nefaste pentru german. În 1998 lupta cu Mika Hakkinen s-a dat până în ultima cursă din Japonia. Monopostul său nu a reușit să pornească în tura de încălzire și a fost obligat să pornească de pe ultima poziție. O cursă impresionantă de urmărire și după câteva ture, a reușit să ajungă pe locul 3, dar, nu a fost să fie. Bucăți de plastic din un accident anterior i-au penetrat cauciucul și a fost forțat să abandoneze, în timp ce finlandezul câștiga titlul de Campion Mondial.

În 1999 accidentul din Marele Premiu al Marii Britanii, în care și-a fracturat un picior, l-a eliminat din sezon până la Marele Premiu al Malaeziei. Atunci, a trebuit să accepte posibilitatea ca partenerul său, Eddie Irvine, să obțină primul titlu de campion pentru Ferrari din 1979, după ce el se depusese atâta muncă pentru a reuși acest lucru. Germanul s-a întors în campionat în Malaezia, cu o mare dorință să-l ajute pe Irvine, depunând mult efort în acest sens, dar, încă o dată, titlul le-a scăpat celor de la Ferrari printre degete.

Anul 2000 a fost, însă, foarte diferit din acest punct de vedere. A câștigat primele 3 curse ale sezonului și a continuat să se bată pentru titlu până la sfârșitul sezonului. O cădere de formă la jumătatea sezonului părea că îl va împiedica să-l obțină, încă o dată, dar o victorie plină de emoții la Monza, urmată de două victorii clare în SUA și Japonia, l-au încoronat Campion Mondial pentru a treia oară, și pentru prima oară cu Ferrari. Victoria sa din Malaezia, a ajutat echipa să obțină titlul de Campioni Mondiali la Constructori. Bucurie imensă pentru Italia, țara-mamă a companiei Ferrari, care l-a declarat pe Schumacher erou național.

Anul acesta promite că va lupta pentru un al patrulea titlu, forma sa și încrederea făcându-l să fie creditat cu șansele cele mai mari.

Site-ul  oficial al fanilor Ferrari România !!!

Carieră >>>

2000

Câștigă primul titlu de campion mondial pentru Ferrari după 1979, și ajută la obținerea titlului la constructori.

1999

Pilotează pentru Ferrari. Se accidentează în cursa de la Silverstone și este ținut departe de pistă până la Marele Premiu al Maleziei. Câștigă Marele Premii din San Marino, Monaco și termină pe locul 5 cu 44 de puncte.

1998

Ferrari. 6 victorii, 2 locuri secunde, 2 locuri 3 îl aduc așa aproape de câștigarea titlului, după de se părea că nu avea nici o șansă la jumătatea sezonului. Din păcate, în sezonul 1998 el va fi ținut minte pentru scandalul de la Spa, precum și pentru (ne)reușita din turul de încălzire de la Suzuka.

1997

Pilotează tot la Ferrari. Termină pe locul 2 în Campionat, dar pierde titlul fiind descalificat de FIA, pentru incidentul cu Villeneuv din ultima cursă a sezonului.

1996

Se alătură echipei Ferrari și reușește un al treilea loc, în ciuda problemelor tehnice.

1995

Câștigă al doilea titlu de campion modial cu Benetton.

1994

Benetton. Câștigă primul său titlu, după o tamponare cu Damon Hill, în ultima cursă la Suzuka; accident ce îi scoate pe amândoi în afara cursei, diferența fiind dintre ei de doar un punct în campionat.

1993

În continuare la Benetton. Termină pe locul 4 cu 52 de puncte.

1992

Concurează pentru Benetton. Termină pe locul 3 în primul său sezon complet de Formula 1, câștigând primul sa victorie la Spa, Belgia.

1991

Debutează în Formula 1 cu Jordan, transferându-se la Benetton după o singură cursă, terminând sezonul cu 4 puncte.

1990

Câștigă Campionatul F3 din Germania.

1989

Termină pe locul 3 în Campionatul F3 din Germania, în urma lui Karl Wendiger și Heinz-Harald Frentzen.