Marele Premiu al Italiei - Monza
Circuit Monza

   imcircuitbelgium.gif (8288 bytes)

Distanță 306,764 km
Număr de ture 53
Distanță 5,793 km
Record de pistă Mika Hakkinen: 1:24.808
Viteză medie 244,929 km/h

[mărește poza]

 

 

Descriere >>>

Rettifilio Tribune încadrează lunga linie dreaptă ce pornește de la start până la primul viraj Variante Goodyear (cunoscut și sub denumirea de Variante del Rettifilio). Mașinile se apropie de acest viraj la viteză maximă - în jur de 345 km/h, foarte strâns și alunecos stânga-dreapta-stânga-dreapta - decelerând până în treapta a-2-a la 96 km/h la intrare și accelerând la ieșire la 130 km/h. Aproape imediat se intră în Curva Grande, de asemenea foarte alunecoasă, cu o traiectorie spre dreapta ce este menținută cu greutate de mulți piloți. Se negociază la ieșire la viteze de 295 km/h, ieșirea în linia dreaptă făcând posibile viteze de top - 320 km/h.

Variante della Roggia este cunoscută și sub numele de 2A Variante. Porțiunea de frânare înainte de intrarea în această șicană este foarte abruptă și alunecoasă. Mașinilie se apropie la viteză maximă, încetinind până la 96 km/h, treapta a-2-a, la intrare și la ieșire - 136 km/h, a-3-a. Curva di Lesmo este, fără discuție, un viraj lung și periculos spre dreapta. De obicei, abordat la viteze ridicate, oscilând între 150 - 240 km/h, el este de multe ori locul ieșirilor în decor. Ieșind din acest viraj mașinile gonesc pe linia dreaptă Curve del Serraglio, apropiindu-se de următoarea șicană cu viteze de 320 km/h.

Cu speranța că îi țin frânele piloții se apropie de Curva del Vialone, pe stânga, decelerând de la 320 km/h, din treapta a-6-a în a-4-a. Apoi, pe Variante Ascari, cea de a doua parte a șicanei, imediat la dreapta, apoi stânga cu o încetinire la 130 km/h, în a-2-a. Se iese în treapta a-3-a, la 200 km/h, accelerând puternic pe Rettifilio Centro, ajungându-se iarăși la viteze de 320 de km/h înaintea ultimului viraj.

Curva Parabolica este o curbă lungă, cu un grad de întoarcere mare ce are importanță deosebită în obținerea unui bun timp de pistă, ieșirea din ea făcându-se la viteze destul de mari și continuând în linia de sosire. La intrare se frânează puternic (forță de compresie=-3,2 g), se decelerează la 160 km/h în treapta a-3-a în mijlocul ei. Spre ieșirea din curbă se accelerează până la 275 km/h, ieșindu-se în Rettifilio Tribune, spre linia de sosire.

 

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail: