Scurt istoric >>>

minardi1.jpg (6248 bytes)Prost Grand Prix a fost creată pe structura fostei echipe Ligier după ce campionul mondial Alain Prost a preluat-o din sezonul 1997. Echipa legendarului campion impresionat pe mulți încă din primele curse.

Compatriotul său, Olivier Panis a smuls două podiumuri în Brazilia și Spania, înainte ca accidentul din Montreal să-l scoată în afara pistei pentru mai mult de jumătate din sezon. Înlocuitorul său, Jarno Trulli a continuat buna formă a echipei, având cursa din Australia în mână, dar fiind nevoit să se retragă din cauza problemelor tehnice. La sfârșitul sezonului, echipa Prost a ocupat un onorant loc 6 în Campionatul Constructorilor.

Acest start bun a fost, însă, urmat de un sezon dezastruos în care echipa Prost, acum motorizată de Peugeot, nu a reușit decât un singur punct la Spa Francorchamps. Monopostul a fost dificil de pilotat, având slabă fiabilitate și consecvență.

Din păcate, acest sezon s-a repetat și în 1999, iar lipsa de fiabilitate a motorului a dus la neînțelegeri între echipă și producătorul francez Peugeot.

Pentru sezonul 2000, Prost l-a adus la echipă pe bunul său prieten (fost coechipier la Ferrari) Jean Alesi, împreună cu talentatul german Nick Heidfeld. Încă de la început, era clar că șasiul AP03 nu avea nici o șansă. Din 33 de starturi (Heidfeld nu a putut participa la Marele Premiu al Europei, deoarece monopostul său nu a corespuns ca greutate minimă(600 kg) înaintea cursei), echipa Prost - Peugeot nu a terminat decât de 11 ori.prost.jpg (55036 bytes)

În 2001 Prost a achiziționat motoare Ferrari, având astfel posibilitatea de a se bate de la egal la egal cu o altă echipă F1 motorizată de constructorul italian, Sauber. Alesi a rămas la echipă, fiind coechipier cu fostul pilot Jaguar Luciano Burti.

Din păcate, cel care a fost considerat de foarte mulți ca unul din cei mai buni piloți din toate timpurile, se pare că a eșuat în cariera de constructor. Încă un sezon slab în 2001 ar putea să-l facă pe Prost să se retragă din lumea F1.

Date tehnice - Motor 2001 >>>
Nr de cilindri 10
Configurare 90°- dispunere V
Capacitate 2997 cmc
Bloc motor Aluminium
Nr de arbori cu came 4 OHC
Supape 40 acționare pneumatică
Sisteme injecție/aprindere Magneti Marelli
Sistem ungere Ulei, cu separator apă
Greutate mai puțin de 100 kg

 

Date tehnice - Mașina 2001 >>>
Model AP 04
Șasiu Material compozit - carbon, producție Prost Grand Prix
Suspensii Suspensii independente pe fiecare axă, față-construcție carbon, spate-oțel
Sistem frânare Sistem Prost Grand Prix. AP Racing componente.
Transmisie Cutie de viteze dispusă logitudinal, 7 trepte, ambreiaj manual AP Racing.
Anvelope Michelin
Roți marca BBS - aliaj magneziu forjat
Sistem răcire Pe bază de apă, radiatoare (2) dispuse simetric pe lateralele monopostului, există radiatoare separate pentru motor și ulei. radiator pentru cutia de viteze și sistemul hidraulic al acesteia, dispus pe partea dreaptă a motorului.
Sistem electric Acumulator de 12V
Rezervor combustibil ATL - cauciuc ranforsat, montat în spatele cockpitului. 
Electronică Magneti Marelli

 

Sponsori >>>

PSN, ACER, Adecco, Parmalat, Brastemp, Michelin, Altran, Catia Solutions, New Man, Sodexho, 3M, First European, Volvo, Fiat Auto (France), Sgi, Disa, Charmilles, Ikon, Vielife, Fluent, MSC Software, Okuma Fenwick, Sparco, Puma, Ray Ban,

 

Istorie în cifre >>>
Curse: 154
Victorii: 0
Pole Position: 0
Podiumuri: 3
Nr de piloți: 7
Puncte acumulate: 34 

 

Echipa >>>
Patron Alain Prost
Acționar principal Pedro Diniz
Director tehnic Henri Durand
Tehnologie B3  John Barnard
Director de echipă Joan Villadelprat
Director ingineri D Perrin
Inginer de cursă V Gaillardot
Piloți Jean Alesi
Luciano Burti
Pilot de teste Stephane Sarrazin

 

Adresa >>>
Prost Grand Prix - 7 Avenue Eugene Freyssinet, 78286 Guyancourt, France
Tel: +33 1 39 30 11 00
Fax: +33 1 39 30 11 01
http://www.prostgp.com
 

Heinz Harald Frentzen   Luciano Burti / Tomas Enge

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail: