imbioburti.jpg (7067 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Prost

5 martie 1975

Brazilian

23

Necăsătorit

La fel ca și Ayrton Senna, Luciano Burti și-a început cariera pe circuitele de karting din orașul său natal Sao Paulo. A câștigat în 1994 Campionatul de karting Sud-American și s-a mutat în Anglia pentru a-și continua cariera. Într-adevăr, viteza sa amețitoare l-a adus în atenția familiei Stewart, care i-a oferit un post în echipa de Formula 3 – Stewart British.

Progresul din Formula Vauxhall și British Formula 3 către Formula 1 a fost rapid, iar în ianuarie 2000 și-a ocupat locul în istorie ca primul pilot ce va conduce o mașină Jaguar Formula1, atunci când a luat parte la testele de la Silverstone.

S-a descurcat bine la teste, ca pilot de teste atât pentru Stewart Grand Prix cât și pentru Jaguar Racing, combinat cu succesul său de debut la Marele Premiu al Austriei (când l-a înlocuit pe Eddie Irvine) i-au asigurat locul liber lăsat de Johnny Herbert în 2001.

Totuși, se spunea că în 2002 va fi înlocuit de la Jaguar. Niki Lauda, CEO al Fords Premier Performance Division, a anunțat că în 2002 Pedro de la Rosa va conduce monopostul Jaguar, deși a admis că Burti va rămâne până la finalul sezonului.

Dar pe data de 19 aprilie, o știre șocantă a făcut ocolul lumii. Burti a anunțat că s-a transferat la echipa Prost, pentru a-l înlocui pe dezamăgitorul Mazzacane, și pentru a concura la o echipă la care avea un viitor. Pedro de la Rosa i-a luat locul la Jaguar înainte de Marele Premiu al Spaniei, în timp ce Burti a început să-și clădească o carieră alături de o echipă ce îl prețuia la adevărata sa valoare.

Carieră >>>

2001

Primul an ca pilot de cursă în Formula 1 pentru Jaguar Racing. După 4 curse se mută la echipa Prost, înainte de Marele Premiu al Spaniei.

   

2000

Pilot de teste pentru Jaguar Racing. Debutează în Formula 1 (în locul lui Eddie Irvine) la Marele Premiu al Austriei, unde termină pe locul 11.

   

1999

Participă la Formula 3 britanică cu Stewart Racing și termină pe locul 2 cu 5 victorii. În continuare, pilot de teste pentru Stewart F1.

   

1998

Participă în Formula 3 britanică cu Stewart Racing, termină pe locul 3 cu 2 victorii. Devine pilot de teste pentru echipa F1 Stewart.

   

1997

Campion al Formulei Vauxhall cu Stewart Racing.

   

1996

Concurează în Formula Vauxhall Junior cu echipa Martin Donelly Racing, termină pe locul 3 cu 4 victorii. Participă la Formula Vauxhall de Iarnă cu echipa Paul Stewart Racing și devine campion.

   

1995

Campion al Sao Paulo și câștigător al Cursei de 24 ore Karting din Brazilia.

   

1994

Termină pe locul 4 în Campionatul de Karting din Sao Paulo. Campion al Americii de Sud , al Trofeului Alberto și Pakalolo.

   

1993

Termină al 7-lea în Campionatul de Karting din Sao Paulo și al treilea în Campionatul de Varp de la Campinas.

   

1992

Termină al cincilea în Campionatul de Karting din Sao Paulo și al treilea în Campionatul de Karting Pakalolo. Obține Trofeul pentru Cel Mai Tânăr Pilot.

   

1991

Prima sa cursă de karting.