Marele Premiu al Braziliei - Interlagos
Circuit Autodromo C. Pace

   imcircuitbelgium.gif (8288 bytes)

Distanță 305,909 km
Număr de ture 71
Distanță 4,309 km
Record de pistă J.Villeneuve: 1:18.397
Viteză medie 196,916 km/h

[mărește poza]

 

 

Descriere >>>

De la start, mașinile pornesc către Descida do Sol, curbă la stânga în coborâre. Mașinile se apropie la viteza de 290 km/h, în treapta a-6/7-a. Se frânează puternic (forță de compresie g=3,3), apoi mașinile se apropie de "S"-ul Senna, o porțiune de curbe stânga-dreapta-stânga, ce începe cu Curba 1, unul din locurile de depășire din circuit. Mașinile negociază această curbă în treapta a-2-a la 96 km/h, schimbând apoi în a-3-a și accelerând până 166 km/h până spre ultima parte a acestei porțiuni (Curva do Sol) negociată la 224 km/h, treapta a-4-a. Se accelerează apoi până la 290 km/h de-a lungul liniei drepte Reta Oposta.

Descida do Lago este un viraj foarte strâns la stânga, cu intrare în coborâre, creând probleme mari pentru piloții foarte grăbiți. Se negociază în treapta a-3-a la 136 km/h, după o frânare puternică la intrare. Această curbă este un alt loc de "depășire" - în cazul în care ai norocul ca cel din fața ta să derapeze. După o scurtă linie dreaptă, urmează un alt viraj stânga (216 km/h, treapta a-4-a) balansat, se accelerează până la intrarea în Ferradura.

Ferradura este un viraj dublu dreapta, larg cu o intrare foarte bruscă. Probabil cel mai dificil viraj al circuitului, mașinile apropiindu-se în urcare și la viteze de până la 265 km/h. Primul viraj se negociază în a-3-a la 165 km/h, apoi se iese lateral în pregătirea celui de-al doilea viraj, se iese din el în treapta a-3-a, apoi imediat se intră în un alt viraj dreapta luat în a-2-a la aprox. 88 km/h, urmând Pinheirinho.

Pinheirinho este un viraj stânga foarte strâns, negociat în treapta a-2-a la 96 km/h, se iese în treapta a-3-a, apoi se accelerează în apropierea unui nou viraj foarte strâns la dreapta. Bico de Pato (denumit și Cotovelo este negociat în treapta a-2-a la o viteză de 110 km/h și se iese din el în treapta a-3-a, accelerându-se până în treapta a-5-a în apropiere unui nou viraj stânga, rapid, luat în treapta a-4-a la 230 km/h. Se accelerează apoi până spre virajul Junçao, negociat în treapta a-3-a.

Subida do Boxes marchează intrarea în două curbe pe stânga, în urcare. Prima curbă se negociază la 175 km/h, urmată de Arquebancada, care este luată în treapta a-5-a la 256 km/h. Se accelerează până la linia de start care se trece la o viteză de 300 km/h.

 
Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail: