imbiotrulli.jpg (10405 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Jordan

13 iulie 1974

Italian

12

Necăsătorit

Trulli și-a început cariera în F1 ca pilot de teste pentru Benetton, făcându-și apariția pe pistă la Marele Premiu al Australiei din 1997 cu Minardi. Nu a rămas întreg sezonul cu echipa italiană, transferându-se la echipa Prost, ca înlocuitor al lui Olivier Panis, accidentat.

S-a descurcat destul de bine, pentru a convinge echipa să semneze un contract cu el pentru 1998, dar al doilea sezon cu echipa franceză nu s-a bucurat de prea mare succes. Totuși, reușește un loc 2 în septembrie la Marele Premiu al Europei.

Acest rezultat nu a fost îndeajuns pentru a-l convinge să rămână la echipă, el semnând cu Jordan în speranța unor visite mai dese pe podiumul marilor premii. Nu a fost să fie, datorită problemelor pe care le-a întâmpinat echipa în acel sezon. În ciuda a două calificări surprinzătoare, pe al doilea loc în Monaco și Belgia, el nu a reușit să realizeze rezultate mai bune. Încurajator pentru el, a reușit să-l depășească, prin prisma rezultatelor, pe colegul său de echipă, Heinz-Harald Frentzen.

Italianul este, în continuare, considerat un mare talent și privește cu încredere spre sezonul 2001, în speranța unor rezultate care să-i dovedească valoarea.

Carieră >>>

2000

Primul an la Jordan. Termină pe locul 10 cu 6 puncte în Campionat.

1999

Cel mai bun rezultat al carierei, termină pe locul 2 în Marele Premiu al Europei la Nurburgring. Obține 6 puncte pentru Prost cu primul său podium. Termină pe locul 11 în Campionat.

1998

Termină pe locul 6 în Belgia cu echipa Prost.

1997

Își face debutul F1 în Australia cu Minardi, terminând pe locul 9, câștigând 3 puncte cu locul 4 obținut în Germania. Se transferă la mijlocul sezonului la echipa Prost pentru a-l înlocui pe Olivier Panis.

1996

Devine pilot de teste pentru Benetton. Câștigă campionatul de Formula 3 – Germania.

1995

Termină pe locul 4 în primul său Campionat de Formula 3.