Scurt istoric >>>

De când a pătruns în lumea F1, în 1993, echipa elvețiană s-a păstrat pe o linie de echilibru, nereușind să obțină nici rezultate surprinzătoare nici sezoane catastrofale. A obținut permanent puncte, dar nu a reușit niciodată să depășească locul 6 la constructori, rezultat obținut în primul ei sezon, iar apoi în 1998. Echipa a reușit un prim podium în 1995, la Monza locul 3, prin Heinz-Harald Frentzen; de atunci, punctând pentru locul 3 de încă trei ori, dar, din păcate, nu au reușit să facă acel pas necesar pentru a deveni reali concurenți ai podiumurilor Marilor Premii. Unul din principalele motive ale insuccesului ar putea fi lipsa unui program de dezvoltare adecvat. Fiecare sezon debutează bine, dar de la jumătatea lui echipa se chinuie realmente pentru a obține un loc în primele 10.

Sezonul 2000 a fost cam la fel cu celelalte sezoane, singura diferență fiind consecvența în urmărirea programului. Cu toate acestea, singurele succese au fost solitarele locuri 5 în Monaco și în restul curselor europene. Pentru 2001, Nick Heidfeld a fost adus la echipă în timp util, dar coechipierul său s-a lăsat mult timp așteptat. În fine, al doilea loc a fost ocupat de senzaționalul finlandez Kimi Raikonnen, un tânăr talent ce a beneficiat de o super-licență din partea FIA, în ciuda slabei experiențe în cursele de monopost. Încă o dată, echipa elvețiană va folosi motoarele Ferrari, la fel cu o altă echipă F1, Prost. Cu toate acestea, zvonurile privind vânzarea echipei continuă să apară pe coloanele revistelor de profil.

Date tehnice - Motor 2001 >>>
Model: Petronas 01A
Tip: V10
Configurare: 90 grade în V
Capacitate: 2997 cm3
Bloc motor: Aluminiu
Supape: 40, pneumatice
Sistem aprindere: Magneti Marelli
Sistem de injecție: Magneti Marelli
Sistem ungere: Uscată
Greutate: 105 kg

 

Date tehnice - Mașina 2001 >>>
Model: C20
Șasiu: Monopost executat din fibră de carbon
Motor: Petronas 01A
Suspensii: Sachs Race Engineering
Sistem de frânare: Etrier - 6 pistoane față/spate (Brembo); plăcuțe de frână - fibră de carbon (Brembo). 
Cutie de viteze: Semi-automatică, montată longitudinal, 7 trepte de viteză (Sauber), ambreiaj din carbon (Sachs Race Engineering).
Instalație electronică: Magneti Marelli
Anvelope: Bridgestone 265/55R13 față; 325/45R13 spate
Jenți: BBS 12J-13 față; 13.7J13 spate
Dimensiuni: Lungime: 4450 mm
Lățime: 1800 mm
Înălțime: 1000 mm
Distanță roți față: 1470 mm
Distanță roți spate: 1410 mm
Distanță axe față-spate: 3040 mm
Greutate: 600 kg (incluzând combustibilii și pilotul)

Revizuirile aduse Regulamentului F1 de către FIA pentru sezonul 2001, au obligat echipa tehnică Sauber să găsească noi soluții pentru designul șasiului. Reglementările în ceea ce privește structura monoposturilor impun întărirea rezistenței acestora la impact. În același timp, alte modificări au fost aduse aripilor monoposturilor. Ca structură aerodinamică, șasiul C20 este mult mai bine realizat decât cele dinaintea lui. Alte îmbunătățiri care se cer: reducerea greutății, îmbunătățirea fiabilității și a ușoarei întrețineri.

Sponsori >>>

Red Bull, Credit Suisse, Petronas, Albert Stoll Girofelx AG, Astarte GmbH, BALZERS BESCHICHTUNGSZENTRUM AG, BBS, Bridgestone, Catia/Enovia Solutions, Cenit AG, Comdisco AG, Compaq Computer GmbH, Emil Frey AG, Ericsson AG, Fritz Kaiser Group, Helbling Informatik AG, Hermann Bubeck GmbH & Co, Italdesign - Giugiaro S.p.A, Lista AG, Magneti-Marelli S.p.A, Man Neutzfahrzeuge AG, MCM, Microsoft AG, MSC Software GmbH, Ozalid AG, Sachs Race Engineering GmbH, Schaerlines AG, SPARCO S.r.l, Sun World Group, Walter Meier AG, Winkler Veranstaltungstechnik AG.

Istorie în cifre >>>
Curse: 283
Victorii: 0
Pole Position: 0
Podiumuri: 5
Nr de piloți: 14
Puncte acumulate: 109 

 

Echipa >>>
Președinte: Peter Sauber
Director General: Heinz Haller
Director executiv: Jost Capito
Director tehnic: Willy Rampf
Director dep.mecanică: Osamu Goto
Director design: Stephen Taylor
Director de echipă: Beat Zehnder
Șef echipă de teste: Jacky Eeckelaert
Inginer-șef: Urs Kuratle
Director de Marketing: Marco Feser
Relații cu presa: Agnes Carlier
Pilot/Mecanic: Nick Heidfeld/Remi Decorzent
  Kimi Raikkonen
Adresa >>>
Team Sauber Formel 1 Wildbachstrasse 9, 8340 Hinwil, Switzerland
Tel: +41 1 938 1400 Fax: +41 1 938 1670
www.redbull-sauber.com
 

 Nick Heidfeld    Kimi Raikonnen

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail: