imbioalonso.jpg (9469 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Minardi

29 iulie 1981

Spaniol

21

Necăsătorit

Fernardo Alonso a debutat în Formula 1 la frageda vârstă de 19 ani. Tânărul spaniol avea o experiență limitată ca pilot de monopost, dar a impresionat lumea Formulei 1 prin locul 4 obținut în International Formula 3000 anul trecut, în cel de al doilea sezon ca pilot de monopost.

Alonso intră sub contract cu Benetton, dar este împrumutat la Minardi pentru 2001, cu scopul de a căpăta experiență. Victoria sa la Spa anul trecut l-a întipărit în mințile suporterilor F1 ca un talent nativ.

Astfel, se alătură lui Jenson Button și Kimi Raikonnen ca cel mai tânăr și puțin experimentat pilot adus în Formula1, dar, față de Button, el nu posedă acel șarm și charismă ce au impresionat pe atâția la debutul britanicului. Alonso este, de fapt, destul de timid și va trebui să se acomodeze cu atenția și presiunea mass-media la care este supus un pilot de Formula1.

A fost primul pilot anunțat de Minardi, la scurt timp după anunțul preluării echipei de Paul Stoddart. Nu va avea cea mai bună mașină de pe pistă, dar încă o dată spre diferență de Button, va avea oportunitatea de a se învăța cu mașina în un mediu mai puțin presant, înainte, după cum se preconizează, de a fi rechemat la Benetton.

Carieră >>>
2000 Al patrulea în Campionatul Internațional Formula 3000 cu echipa Astromega. Căștigă în Belgia la SpaFrancorchamps.
1999 Campion al Euro Open cu Nissan.
1998 Vicecampion al Campionatului European de karting.
1997 Campion al Spaniei la karting.
1996 Campion al Spaniei și al lumii la karting.
1994 Campion al Spanish Kart.