imbiobutton.jpg (10075 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Benetton

19 ianuarie 1980

Englez

8

Necăsătorit

Jenson Button este unul din cei mai puțini experimentați piloți ai Formulei 1, dar este privit ca un talent după succesul debutului său cu Williams în 2000.

Pe când era doar un simplu pilot în Formula 3, a luat parte la un test doi la doi cu fostul pilot al echipei Williams, Bruno Junqueira, în 2000. Timpii obținuți și calmul dovedit, atât în cursă cât și la boxe, în ciuda unor probleme tehnice, au impresionat echipa Williams care a și anunțat venirea acestuia în rândurile sale.

Performanțele sale în acel an de debut au fost bune, reușind să se califice în final pe locul 8 cu 12 puncte. În ciuda problemelor pe care le avea în calificări, în scurt timp a reușit să se adapteze și a reușit să-și surclaseze colegul de echipă, mai experimentatul Ralf Schumacher. În Belgia, a reușit cel mai bun loc pe grila de start pentru Williams, locul al 3-lea.

Cu toate acestea, performanțele sale nu au fost îndeajuns pentru a preveni înlocuirea sa de către columbianul Juan Pablo Montoya în 2001. Button a fost împrumutat la Benetton, în speranța ca performanțele sale să se îmbunătățească și să revină la echipă în 2003.

Carieră >>>

2000

Debutul în Formula 1 cu Williams. Termină pe locul 8 cu 12 puncte.

1999

Ocupă locul 3 în Formula 3 britanică cu echipa Carlin Motorsport. Câștigă Premiul Avon Rookie. Al doilea în Marele Premiu Formula 3 din Macau și este încoronat Top Rookie.

1998

Primul loc în British Formula Ford Festival, British Formula Ford Championship. Locul al doilea la European Formula Ford Championship. Câștigă cu McLaren/Autosport Premiul pentru cel mai bun Tânăr Pilot al Anului.

1997

Karting – Câștigă Cupa Memorială Ayrton Senna de la Suzuka. Locul al doilea în Cupa de Iarnă. Cel mai tânăr câștigător al Campionatului European Super A.

1996

Karting – Locul al treilea la Campionatele Americane de la Charlotte. Locul 3 la Campionatele Mondiale de la Suzuka. Locul 5 în Campionatul European Formula A.

1995

Karting – Locul 1 în Campionatul ICA din Italia. Al doilea în Campionatul Mondial Formula A din Franța.

1994

Karting – De două ori campion în Campionatele de Iarnă ale Cupei Intercontinentale A din Italia. Câștigător al unei curse în Campionatul European de Juniori Intercontinental A. Locul 4 cu echipa Birel în Campionatul de Juniori RAC.

1993

Karting - Locul 1 în Campionatul British Open.

1992

Primul în Campionatul Britanic pentru Juniori TKM. Locul 1 în Campionatul British Open.

1991

Karting – Locul 1 în Campionatul Britanic de Cadeți, unde a câștigat toate cele 6 runde. Locul 1 la Campionatul British Open.

1990

Karting – Locul 1 în Campionatul Britanic de Cadeți.

1989

Karting – Locul 1 în British Super Prix.