imbioraikkonen.jpg (9402 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Sauber

17 octombrie 1979

Finlandez

17

necăsătorit

Raikkonen a fost ținta unui mare scandal când a obținut superlicența de la FIA în Decembrie, pentru a putea pilota pentru Sauber, deși nu concurase decât în 23 de curse de mașini în întreaga sa carieră. Are o vastă experiență, însă în cursele de karting, câștigând Campionatul Formulei Renault anul trecut.

Tânărul finlandez a început să concureze în karting începând cu 1991, la toate cursele Class Mini, Class Raket Junior în perioada 1991-1993. A participat și la Cupa Finlandei în 1993, terminând al-9-lea. În 1994 și-a îmbunătățit poziția terminând pe locul 2, ce i-a dat posibilitatea de a concura în Formula A în 1995.

A continuat să participe la cursele europene de karting între 1996-1999 cu câteva rezultate notabile. A câștigat Formula A Finlandeză în 1997 și 1998, a terminat al doilea în Marele Premiu al Europei la Karting în 1998 și locul 3 în Cupa Monaco. În 1999 a participat la prima sa cursă în Formula Renault, cu Haywood, terminând pe locul 3.

Anul 2000 îl aduce în prim-planul Formulei Renault Britanică, câștigând Campionatul. Raikkonen a participat, de asemenea, la Campionatul european al Formulei Renault, unde a câștigat 2 curse, 2 pole-position și a realizat 2 recorduri de pistă.

A reușit să atragă atenția lui Pete Sauber, care l-a invitat la un test pentru echipa sa de Formula 1. Elvețianul a impresionat așa de mult prin prestația sa, încât au fost începute imediat negocierile de contract, pentru al doilea loc ca pilot al echipei. După obținerea licenței FIA, numirea sa a fost anunțată.

Raikkonen a avut prestații excelente în testele din pre-sezon și a obținut permanent timpi foarte buni în timpul simulărilor de cursă. Patronul său i-a apărat poziția împotriva tuturor acelora care considerau că este prea tânăr pentru post, iar acum nu rămâne decât ca Raikkonen să-și dovedească valoarea și în Campionat.

Carieră >>>

2000

Campion al Formulei Renault Britanice, deși a concurat doar două runde. Concurează 3 runde în Formula Renault Europeană și obține 2 victorii, 2 pole-position și 2 recorduri de pistă. Retras din a-3-a cursă din motive tehnice.

1999

Locul 2 în Campionatul Finlandez, clasa Formula A. Locul 10 în Campionatul Mondial, clasa Super A. Locul 3 în prima cursă în Formula Renault, cu Haywood Racing. Câștigă Formula Renault de Iarnă, cu Manor Motorsport, cu 4 victorii în 4 curse.

1998

Campion al Finlandei, Campionatul Nordic, al Formulei A Intercontinental. Locul 2 Marele Premiu al Europei, clasa Super A, al-3-lea în Cupa Monaco, clasa Super A. Retras din Campionatul Mondial, Formula Super A de pe locul 7.

1997

Locul 1 în Campionatul Finlandei, clasa Intercontinental A. Locul 4 în Campionatul Nordic, clasa Intercontinental A. Concurează în Mari Premii și Campionatul Mondial.

1996

Concurează în Marele Premii de Karting (Seria Europeană), Campionatul Mondial și curse din Campionatul Nordic. Locul 4 în Campionatul Finlandez, clasa Formula A.

1995

Trece la Formula A. Câștigă prima sa cursă și concurează în Cupa Monaco, locul 4.

1993

Concurează în Campionatul Național la clasa Raket Junior. Al nouălea în Cupa Finlandei.

1992

Concurează în Campionatul Național la clasa Raket Junior.

1991

Concurează în Campionatul Național la clasa mini.

1990

Participă în cursele de karting de plăcere, câștigând câteva în Clasele A, B și C.

1989

Primește primul său kart.