Marele Premiu al statului San Marino - Imola
Circuit Autodromo Enzo e Dino Ferrari

   imcircuitbelgium.gif (8288 bytes)

Distanță 305,609 km
Număr de ture 62
Distanță 4,933 km
Record de pistă H.H. Frentzen: 1:25.531
Viteză medie 207,503 km/h

[mărește poza]

 

 

Descriere >>>

Tamburello este prima curbă de la start, iar mașinile frânează puternic la intrare. Virajul spre stânga, un S, este abordat la intrare în treapta a-3-a la 120 km/h, ieșirea făcându-se în treapta a-4-a la 200 km/h, iar mașinile intră în linie dreaptă ce duce spre virajul Villeneuve. Acesta precede "acul de păr" și încetinește mașinile de la 208 km/h la 168 km/h. Accelerare până la 240 km/h, apoi imedita se intră în "acul de păr" Tosa, negociat la 88 km/h, treapta a-2-a. La ieșire mașinile accelerează până la 280 km/h și urcă panta către Piratella. Acesta este un viraj oarecum mascat, unde la intrare mașinile frânează puternic (forță de compresie=-3,5g) și decelerează până la 168 km/h, iar la ieșirea din viraj accelerează până la 256 km/h. În ciuda aspectului său, acest viraj este apreciat de majoritatea piloților din F1.

Apropierea de Acque Minerali se face în coborâre la o viteză de 208 km/h - o șicană dificilă și foarte alunecoasă, ce începe cu o ușoară întoarcere dreapta, întoarcere ce se acutizează rapid, piloții fiind nevoiți să reducă viteza până la 112 km/h; ieșirea se face pe o traiectorie ușoară stânga la 160 km/h.

Variante alta este următoarea șicană, foarte rapidă, negociată în treapta a-3-a. Se intră în treapta a-6-a la 272 km/h, reducându-se la 120 km/h, menținându-se pe toată întinderea curbei. Este folosită și pentru depășiri, datorită protecției la ieșirea în decor.

La ieșirea din șicană urmează o linie dreaptă, piloții putând admira un peisaj mirific în timp ce gonesc la vale către curba dublă Rivazza, traiectorie stânga, ce îi va întoarce cu aproape 180 de grade. Această curbă necesită o frânare puternică, de la 288 km/h la 96 km/h, piloții rugându-se să rămână cu gâtul întreg (forță de compresie=-3,8g). Accelerarea rapidă, se trece de Variante Basa, un viraj scurt, apropiindu-se de Tragurdo la viteze maxime 275 km/h. Tragurdo este o șicană stânga-dreapta care dă către linia boxelor și se negociază în treapta a-2-a la viteze de 88 km/h. Urmează accelerarea spre linia de sosire ce se trece la viteze de 296 km/h.

 
Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail: