Marele Premiu al Austriei - Spielberg
Circuit A1 Ring

     imcircuitaustralia.gif (7871 bytes)

 

Distanță 307,146 km
Număr de ture 71
Distanță 4,326 km
Record de pistă David Coulthard: 1:11.783
Viteză medie 216,709 km/h

[mărește poza]

 

Descriere >>>

Linia de start sunt localizate în fața centrului medical, iar de aici mașinile pornesc prin fața boxelor la o viteză maximă de 290 km/h. Se schimbă viteza și se frânează puternic în curba Castrol, strâns la dreapta, negociată în viteza a-2-a la 110 km/h. După ce trec de viraj, mașinile intră în cea mai rapidă porțiune a circuitului cu o lungime de aproape 1 km. Se trece în viteza maximă de tribunele Naturtribune West, aflate pe partea stângă, apropiindu-se de următoarele curbe pe stânga.

La sfârșitul liniei drepte se află curba Remus - foarte strânsă, cu o întoarcere de 150 de grade. Este punctul de maximă frânare al circuitului, decelerare până la 65 km/h, forță de compresie (g=3,6). De aici, urmează o altă linie dreaptă, mai scurtă decât precedenta, ce trece prin dreptul tribunelor Naturtribune Nord. Sfârșitul liniei drepte aduce partea cea mai sinuoasă a circuitului.

Curba Gosset este formată din două viraje la dreapta, negociate la intrare la viteza de 80 km/h (treapta a-2-a), la ieșire la viteza de 180 km/h (treapta a-4-a). Curba Niki Lauda - largă pe stânga, negociată la 150 km/h în treapta a-3-a, urmat de un viraj similar, Power Horse, puțin mai rapid la 170 km/h.

Ieșire către o scurtă linie dreaptă, paralelă cu linia de finish, la o viteză de 280 km/h, apropiindu-se de curba Jochen Rindt, un viraj larg la dreapta negociat în treapta a-4-a la 170 km/h, urmat de o scurtă linie dreaptă ce duce la boxe. Urmează curba A1 pe dreapta, se încetinește până la 135 km/h, în treapta a-3-a, apoi se accelerează puternic către linia de finish.

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail: