Marele Premiu al Japoniei - Suzuka
Prezentarea cursei | Timpi antrenamente | Timpi calificăriDetalii circuit | Curiozități | Vremea

FERRARI - RECORD DUPĂ RECORD

Schumacher on track Michael Schumacher a reușit un tur perfect în calificările de la Suzuka cu un timp de 1:32.484. Acesta i-a adus al 11-lea pole position al sezonului.

Jean Todt a declarat foarte satisfăcut: "Rezultatele vorbesc de la sine. Unsprezece pole position în un sezon este un record pentru Ferrari și pentru Michael. Locul patru obținut de Rubens este o confirmare în plus a valorii noastre și a anvelopelor Bridgestone pe un circuit foarte solicitant. Mâine este ultima cursă a sezonului și vom face tot posibilul să o câștigăm. Știm că va fi o luptă dură, dar avem motivația și resursele necesare pentru a reuși."

Michael Schumacher a fost foarte încântat de sesiune de calificări; "Ne așteptam să fim rapizi aici și am reușit acest lucru. Totuși, ne așteptam la niște timpi mai slabi și am reușit mult mai mult. Am făcut niște schimbări la reglaje în timpul sesiunii și acestea au dat roade. Bridgestone ne-au dotat cu anvelope foarte bune, foarte rapide mai ales prin virajul Esses."

"Ar fi bine dacă aș câștiga mâine, dar știu că Rubens are nevoie de puncte și e datoria mea să-l ajut. Dacă mâine aș câștiga aș obține mai multe puncte decât oricare alt pilot într-un sezon, dar punctele nu sunt importante. Am să-l ajut pe Rubens și acest record îl voi doborî anul viitor !"

Rubens Barichello a terminat sesiunea de calificări pe locul patru, cu opt zecimi de secundă mai slab decât colegul său. "Am dat tot ce-am putut. La fel ca și la Indianapolis, nu am reușit să controlez subvirarea și acest lucru m-a încetinit. Totuși, calificările nu sunt la fel ca o cursă ... Sunt încrezător în mine și mâine sper să reușesc o evoluție cât mai bună."

Directorul Tehnic al scuderiei, Ross Brawn, a precizat și el rolul anvelopelor în cursă. "Mâine, consistența anvelopelor va reprezenta un factor important. Bineînțeles, avem încredere în Bridgestone, dar nu știm ce va reuși concurența. Anvelopele lor au tendința de a scădea în fiabilitate și de a reveni pe parcurs. Ale noastre sunt mult mai consistente. Cât despre cursă, îl vom sprijini puternic pe Rubens, dar acesta trebuie să aibă și "concursul" lui Coulthard... Timpul lui Michael dovedește totul despre Ferrari ..."

Site-ul fanilor Ferrari România !!!

13 octombrie 2001

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail:Cu noi ești în centrul acțiunii ...