Marele Premiu al Japoniei - Suzuka
Prezentarea cursei | Timpi antrenamente | Timpi calificăriDetalii circuit | Curiozități | Vremea

SCHUMACHER DIN NOU ÎN POLE POSITION

Schumi celebrates pole Michael Schumacher a obținut din nou prima poziție pe grila de start, la calificările MP al Japoniei. Ultimul său tur de pistă, terminat în 1:32.484 a fost perfect, cu șapte zecimi de secundă mai bun decât al columbianului Montoya. Performanța acestuia este, însă, extraordinară, el fiind la prima sa participare pe acest circuit. Pe locul trei s-a clasat coechipierul său de la Williams, Ralf Schumacher, urmat de Mika Hakkinen și Giancarlo Fisichella. Echipa Benetton a reușit o clasare mai bună a piloților săi, în primele zece locuri, Button reușind un loc 9. Pe locul șapte s-a clasat David Coulthard.

De multe ori în ședințele de calificări, primele zeci de minute se scurg fără ca nici un pilot să-și încerce norocul. Nu a fost cazul și azi, Alex Yoong ieșind de la boxe după patru minute. Montoya a stabilit primul timp al calificărilor, după primele 21 de minute el fiind pe prima poziție cu 1:34.393, fiind apoi depășit de coechipierul său care a reușit un 1:34.176.

Intrarea pe pistă a greilor F1 a dus la schimbarea clasamentului intermediar. Hakkinen a reușit un timp de 1:33.814, doborât după câteva minute de Barichello cu 1:33.703. Schumacher și-a făcut și el apariția, eclipsându-l realmente pe brazilian cu un timp de 1:33.068, timp pe care l-a îmbunătățit la 1:32.808.

După 46 de minute, reintrarea lui Montoya l-a adus pe acesta pe primul loc (1.32.507). Dar, campionul mondial debordează de energie și reușește un și mai bun timp (1:32.484), timp ce nu a mai fost doborât de nici unul din piloți. 

Sesiunea de calificări a fost una destul deliniștită, în comparație cu antrenamentele de vineri când Heidfeld și Enge și-au distrus monoposturile, fără ca vreunul dintre ei să fie rănit. Anvelopele, ca de obicei, au jucat un rol important. Majoritatea monoposturilor au purtat "gume" noi, dar piloții Michelin au "uzat" din greu la pneuri în pregătirea cursei de duminică. 

Jordan și BAR sunt la egalitate de puncte, în urma descalificării lui Trulli la Indianapolis, și amândouă sunt motorizate de Honda. Performanțele echipei Jordan sunt în schimb, mult mai bune în acest weekend. Piloții ei au reușit un loc 8(Jarno Trulli) și un 11(Jean Alesi), în timp ce piloții BAR nu au reușit decât 14(Villeneuve) și 17(Panis). 

Din nou la Sauber, Nick Heidfeld a reușit să-și depășescă colegul (locul 10), Kimi Raikkonen clasându-se pe locul 12, poate și motivat de mutarea surprinzătoare a acestuia la McLaren de anul viitor. La Minardi, Fernardo Alonso a reușit un oarecum surprinzător loc 18, în timp ce Alex Yoong va încheia plutonul duminică.

Atracția acestui ultim MP al sezonului va fi bătălia dintre Coulthard și Barichello pentru locul doi în Campionat. Scoțianul conduce cu 7 puncte în fața brazilianului, și trebuie doar să termine în primele patru locuri, indiferent unde s-ar clasa brazilianul. Pilotul McLaren a declarat, totuși, că al doilea loc în clasament nu e important, țelul lui fiind locul 1. Se pare, însă, că pentru Ferrari nu este același lucru.

Site-ul fanilor Ferrari România !!!

13 octombrie 2001

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail:Cu noi ești în centrul acțiunii ...