Marele Premiu al Japoniei - Suzuka
Prezentarea cursei | Timpi antrenamente | Timpi calificăriDetalii circuit | Curiozități | Vremea

ALESI A FOST CEL MAI RAPID LA ANTRENAMENTELE DE VINERI

 Alesi 200th GP Jean Alesi și-a anunțat retragerea acum două zile. Francezul a reușit astăzi cel mai bun timp în antrenamentele de vineri dinaintea MP al Japoniei. Pilotul lui Jordan a fost cu o jumătate de secundă mai rapid decât Juan Pablo Montoya și cu 2.1 secunde decât coechipierul său Jarno Trulli.

Echipa care a reușit cei mai buni timpi a fost Jaguar. Pedro de la Rosa a fost al treilea, în timp ce Irvine a ajuns pe șase. La capitolul "încălțări", Michelin a ieșit învingătoare, patru din primii șase fiind echipați de francezi. Pe locul doi a venit Juan Pablo Montoya, iar Heinz Harald Frentzen a ieșit pe locul 5

În zona 7-10 au fost au terminat piloții de top 6. David Coulthard a fost al 7-lea, iar ferrariști Schumacher și Barichello au fost pe locurile 8 și 10, avându-l intercalat pe Schumacher junior, Ralf

În timpul sesiunii de antrenamente s-au ridicat de două ori steagurile roșii. Dimineața, datorită unui puternic accident al lui Tomas Enge, de la echipa Prost. Acesta a scăpat fără răni, deși totuși a acuzat dureri la gât. El nu a mai participat și la a douia sesiune de antrenamente, monopostul său fiind în reparații.

Nick Heidfeld's wreck În timpul celei de a doua sesiuni de antrenamente, Nick Heidfeld și-a distrus monopostul în circumstanțe neelucidate încă. Accidentul s-a petrecut în prima secțiune de viraje a circuitului. Monopostul său a rămas pe mijlocul pistei înconjurat de resturi. Germanul a scăpat nevătămat, dar monopostul său a fost foarte grav afectat, o singură roată rămânând atașată acestuia.

David Coulthard nu a reușit să stabilească un timp oficial în prima parte a sesiunii, dar o roată a monopostului său a luat foc la boxe, datorită supraîncălzirii frănelor. Jenson Button a reușit abia al-12-lea timp, cu șapte zecimi în fața lui Fisichella. Mașinile Benetton au avut ceva probleme, italianul retrăgându-se de pe pistă în urma unui ciudat fum ce se degaja de la motorul său.

BAR continuă seria slabă din ultimele MP, deși se luptă, încă, cu rivalii de la Jordan pentru locul 4-5. Evoluția lui Villeneuve a fost slabă, doar al-14-lea timp, iar Panis al-18-lea. Arrows scade încet dar sigur, locurile 19-20, în timp ce pilotul Minardi, Fernardo Alonso reușește un neașteptat loc 17, în timp ce coechipierul său Alex Yoong este pe penultimul loc, în fața debutantului Tomas Enge.

 

12 octombrie 2001

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail:Cu noi ești în centrul acțiunii ...