imbioralf.jpg (9242 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Williams

30 iunie 1975

German

5

Logodit

Fratele mai mic a lui Michael Schumacher, Ralf, și-a început cariera în 1997 la echipa Jordan, unde a pilotat pentru doi ani. Începutul a fost greu, cu multe ieșiri din cursă și tamponări, dar, treptat, și-a construit o reputație de bun pilot.

Norocul său a apărut atunci când fratele său l-a ajutat să negocieze un post de pilot pentru Williams în 1999. Acesta a fost anul în care Ralf a început să-și intre în mână. A început bine în prima cursă la Melbourne, locul 3, continuând cu un loc 4 în Brazilia și , de atunci, orice cursă terminată este o cursă terminată în puncte pentru tânărul german. A arătat o maturitate ce nu o văzuse nimeni până atunci și a primit multe aplauze pentr performanțele obținute în dificilul monopost FW21.

Acolo unde experimentatul Alex Zanardi s-a împiedicat și, apoi, a abandonat; Ralf a înflorit și a obținut toate cele 35 de puncte pentru echipa Williams în acel an. Ar fi putut să fie altfel pentru german, dacă echipa Jordan l-ar fi eliberat de sub contract, fără procesul pe care a fost obligat să-l intenteze. A fost extrem de aproape de a câștiga Marele Premiu al Europei, dar problemele tehnice l-au împiedicat, obținând în final locul 4.

Forma sa bună s-a menținut în 2000, locul 3 în Marele Premiu de la Melbourne în deschiderea sezonului. După ce tânărul și neexperimentatul Jenson Button a început să-i amenințe poziția, germanul a părut că a ieșit din formă. Totuși a reușit locul 5 în Campionat, fiind singurul pilot al echipei ce a reușit podiumuri în campionat.

Partenerul său pentru 2001, Juan Pablo Montoya, va fi un concurent puternic, iar Ralf va avea nevoie de tot talentul și concentrarea sa pentru a-și păstra locul 1 în echipa Williams. Relația dintre cei doi este deocamdată liniștită, deși Ralf a avut o prestație mai bună în pre-sezon.

Carieră >>>

2000

Termină pe locul 5 în Campionatul Piloților cu 24 de puncte. Al doilea an cu Williams aduce o nouă abordare mai matură și rezultate mai bune.

1999

Primul an cu Williams, obține 35 de puncte și locul 6. Termină pe podium de 3 ori – Australia, Belgia și Marea Britanie – și este foarte aproape să obțină prima sa victorie de Mare Premiu al Europei, dar eșuează datorită probleme tehnice.

1998

Continuă să piloteze pentru Jordan, acumulează 14 puncte și termină pe locul 10. Locul 2 la Spa și 3 la Monza.

1997

Își face debutul în F1 în Australia cu echipa Jordan. Termină pe locul 3 în Argentina și obține locul 11 – Campionatul Piloților.

1996

Câștigă Campionatul de Formula 3000 – Japonia.

1995

Al doilea în Marele Premiu de Formula 3 al Monaco, apoi victorie în Marele Premiu al Macao.