imbiobarrichello.jpg (9140 bytes)
Echipa

Data nașterii

Naționalitate

Nr. mașinii

Stare civilă
Ferari

23 mai 1972

Brazilian

2

Căsătorit

Rubens Barichello și-a început cariera în F1 la echipa Jordan, unde a stat 4 ani având ceva succese. Plecarea sa la Stewart în 1997 l-a făcut să-și recapete încrederea în sine, care scăzuse după doi ani și jumătate la Jordan cu un partener ca Eddie Irvine, și a reușit cea de a doua performanță a carierei – 21 de puncte în campionat și reușind un transfer de senzație la Ferrari.

Noul post al lui Barichello la Ferrari a fost întâmpinat cu mare bucurie din partea fanilor brazilieni. El s-a adaptat rapid la echipă, după câteva probleme și toate îndoielile s-au risipit atunci când a obținut primul său titlu din carieră, Marele Premiu al Germaniei.

A fost o cursă teribilă, cu un Barichello pornind de pe locul 18 al grilei de start, un Michael Schumacher ieșit din cursă la prima curbă, vitoria fiind primită cu mare bucurie la standuri, brazilianul dedicând această victorie marelui său prieten, marele pilot Ayrton Senna. Această victorie i-a confirmat statutul de mare pilot în condiții de ploaie, performanță precedată de pole-position-ul obținut la Marele Premiu al Marii Britanii.

Barichello a avut probleme cu acceptarea dominației lui Michael Schumacher la începutul lui 2000, dar după Monte Carlo a decis să se relaxeze și să conducă cât mai bine posibil. Acest lucru a dus la câștigarea Marelui Premiu al Germaniei și astfel, brazilianul s-a decis să îmbunătățească performanța și în 2001.

Site-ul oficial Ferrari România !!!

Carieră >>>
2000 Primul an cu Ferrari îi aduce și momentul de glorie al carierei sale de până acum. Victoria sa impresionantă din Germania, precum și locul 4 cu 62 puncte în Campionatul Piloților.
1999 În continuare la Stewart. Locul 3 la San Marino, Franța și Marele Premiu al Europei și locul 7 la general cu 21 de puncte.
1998 Pilotează pentru Stewart Grand Prix. Locul 5 în Spania și Canada. Locul 12 în campionat.
1997 Semnează pentru Stewart și termină pe locul 13 în campionat, obținând 6 puncte la Monaco.
1996 Pilotează în continuare la Jordan. Termină pe locul 8 în Campionat, cu 14 puncte, dar pierde locul de pilot de la Jordan.
1995 Pilotează în continuare la Jordan și obține locul 2 în Marele Premiu al Canadei.
1994 Termină campionatul pe locul 6, în al doilea an la Jordan. Obține primul podium, terminând pe locul 3 în Marele Premiu al Pacificului.
1993 Semnează pentru Jordan, făcându-și debutul în F1 la Marele Premiu al Braziliei.
1992 Participă în sezonul Formulei 3000.
1991 Câștigă Campionatul Britanic al Formulei 3.
1990 Câștigă titlul European Formula Ford Opel.