Marele Premiu al Franței - Magny-Cours
Circuit de Nevers

   imcircuitbelgium.gif (8288 bytes)

Distanță 305,886 km
Număr de ture 72
Distanță 4,251 km
Record de pistă David Coulthard: 1:19.479
Viteză medie 198,521 km/h

[mărește poza]

 

 

Descriere >>>

De la start mașinile accelerează la 272 km/h, intrând în Grande Courbe, un viraj larg și lung, în care se merge la 200 km/h, în treapta a-4-a. Piloții trebuie să aibă mare grijă să se situeze pe trasa optimă a curbei Estoril, viraj larg spre dreapta de 180 de grade. Aici, se va menține treapta a-5-a la 175 km/h, deoarece supraturarea va crea probleme la intrarea în linia Golf și se va pierde timp prețios. Linia Golf este aproape o linie dreaptă, având totuși o curbă ușoară spre dreapta pe lungimea ei. Dacă este abordată corect, linia Golf poate fi parcursă la viteze de 290 km/h.

Adelaide este un "ac de păr" abordabil în treapta a-2-a, ce aduce piloții cu picioarele pe pământ. Se frânează puternic (g=-3,2) și la 65 km/h, mașinile fac o întoarcere de 180 de grade către dreapta, mergând paralel cu direcția din care veniseră. Urmează o rapidă trasă dreapta-stânga, abordată în treapta a-4-a, care duce la șicana Nurburgring, ce duce piloții la stânga și la dreapta - nu la fel de strânsă ca Adelaide, dar periculoasă. Accelerare puternică până la 240 km/h, urmată de o frânare puternică la intrare. Acesta este un alt "ac de păr" și are o aceeași întoarcere de 180 de grade, ce se abordează în treapta a-2-a la 80 km/h.

Se schimbă rapid treptele de viteză până la a-6-a, ajungându-se la 272 km/h, până la intrarea în virajul Imola - 176 km/h, o șicană dreapta-stânga pe lângă Chateau d'Eau, o întoarcere de 90 de grade, abordată la intrare în treapta a-4-a și la ieșire în a-2-a la 88km/h. Se intră apoi în linie dreaptă, cu viteze de 250 km/h, urmată de o șicană de treapta a-2-a. Aceasta este o formată din două viraje dreapta-stânga foarte strânse, unde piloții trebuie să fie atenți la borduri, în special pe al doilea viraj. Urmează imediat virajul strâns spre dreapta, Lycée, abordat în treapta a-2-a la 65 km/h. Poziționarea la ieșirea din viraj este foarte importantă pentru atingerea vitezei maxime spre linia de sosire.

Trimite aceasta pagina unui prieten interesat
E-mail: